Rozpływające się w ustach, wilgotne kakaowe ciasto z bananem w środku to to co lubię najbardziej :)) Co prawda walentynki już za nami i w dodatku jest Post to tak na przyszłość, baaaardzo gorąco polecam <3
Muffinki 10 sztuk :
- mąka pszenna, 120g
- mąka krupczatka, 60g
- cukier, 80g
- kakao, 3 łyżki
- soda, łyżeczka
- kefir, 250g
- olej, pół szklanki
- jajko, 1 sztuka
- banan, 1 sztuka
Do dekoracji i do wyboru :
- jogurt bananowy
- bita śmietana
- krem czekoladowy
- ozdoby cukiernicze
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po plasterku banana. Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta.
Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone smarujemy jogurtem, bita śmietaną lub kremem czekoladowym i dekorujemy ozdobami cukierniczymi.
czas przygotowania: do 45 min
1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po plasterku banana. Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta.
Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone smarujemy jogurtem, bita śmietaną lub kremem czekoladowym i dekorujemy ozdobami cukierniczymi.
! Smacznego :) !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz